Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

“Niemand is erbij gebaat als medewerkers uitvallen door stress of zorgen.”

OXproof is een echte ‘nieuwe tijd’ organisatie. Op het snijvlak van operatie en automatisering zet zij haar expertise in om organisaties efficiënter te maken. Hoe ze het zelf noemen? “Agile transitions”, ofwel soepel en behendig vernieuwen. Actueel, in een wereld waar verandering de belangrijkste constante lijkt.

Het speelveld van OXproof betreft grotere organisaties, waarbij de focus ligt op familiebedrijven die in hun organisatie het ondernemerschap en slagvaardigheid zien verdwijnen. De tientallen consultants van OXproof zijn betrokken bij internationale projecten en verblijven vaak in het buitenland. Toen de ‘corona lock down’ van kracht ging, lag daar direct een uitdaging, aldus Henri Snijders, die samen met compagnon Richard van Dongen het bedrijf aanstuurt.

“Het was direct schakelen. Terughalen uit het buitenland was één, maar ook doorvragen en afstemmen hoe de thuissituatie is, vonden we
een taak. We vragen veel van onze consultants, dat betekent dat wij hen ook optimaal dienen te faciliteren”, aldus Snijders. “Onze openheid en interactie met medewerkers bracht rust. Diezelfde openheid en interactie lieten we zien naar klanten toe. Enerzijds om verwachtingen te managen voor de lopende projecten, maar ook om onze betrokkenheid te laten zien. Hoewel sommige collega ondernemers dat wellicht bijzonder vinden, hebben we veel aandacht geschonken aan de fysieke én mentale fitheid van onze consultants. Niemand is erbij gebaat als medewerkers uitvallen door stress of zorgen, als dat voorkomen kan worden”, zo stelt Snijders.

“Wat me wel heeft verrast aan deze periode is het feit dat ook zeer competente en zelfstandig werkende consultants – zoals wij hebben – een sterke behoefte hebben aan een leider die vertrouwen biedt en zorgt voor een toekomstbeeld”, aldus Snijders. “Voor mij persoonlijk was het prettig om een klankbord te hebben aan Richard. En ik weet dat hij dat ook vindt”.

Hoewel de projecten van OXproof in beginsel nauwelijks hinder ondervonden van de corona- impact, lijkt het beeld nu toch wat anders te worden. Bij sommige projecten worden deelactiviteiten uitgesteld en ook sommige nieuwe projecten krijgen een latere startdatum. Volgens de directeur betekent dat nog actiever nadenken over zaken waarop je invloed kunt uitoefenen. Het laatste is iets dat Henri erg belangrijk vindt. “Je moet wel blijven ondernemen. Ook als het lastig wordt. Ik zie binnen mijn netwerk dat sommige ondernemers in een kramp schieten en eigenlijk niets meer durven. Dat is natuurlijk niet goed. Ik moedig ondernemers dan vooral ook aan om hulp te vragen. Juist nu. Je hoeft niet alles alleen op te lossen. Vooral samen ben je ook beter in staat om oplossingen te vinden voor lastige situaties en om kansen te blijven zien”, zo besluit Henri Snijders.

Post a Comment